Välisministeerium toetab Aasia ja Lähis-Ida spetsialistide juurdekasvu Tartu Ülikoolis

Välisministeerium toetab nelja Tartu Ülikooli üliõpilase teed Aasia ja Lähis-Ida ekspertideks õppimisel. Stipendiumile saab kandideerida 15. märtsini.

„Aasia ja Lähis-Ida majanduslik ja geopoliitiline mõju maailmas on jõuliselt kasvamas, mistõttu on Välisministeeriumil järjest suurem vajadus Aasiat ja Lähis-Ida tundvate spetsialistide järele, kes nendes regioonides toimuvat mõista ja tõlgendada oskaks,“ sõnas Välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov ministeeriumi pressiteates. Kantsler näeb Tartu Ülikooli tänapäeva Aasia ja Lähis-Ida uuringute magistriõppekava selleks hea kasvulavana.

Õppekava programmijuht Eva Liias nõustub, et Eestis on üha rohkem vaja eksperte, kes tunnevad Aasia ja Lähis-Ida temaatikat. Tema sõnul on tänapäeva Aasia ja Lähis-Ida uuringute õppekava loodud selleks, et luua Eestis valdkondadeülest pädevust. Selle nimel Välisministeeriumiga tehtav sisutihe koostöö valmistab ainult heameelt.

Välisministeeriumi stipendium katab kahe sügisel õpinguid alustava Eesti üliõpilase õppetasu. Tänapäeva Aasia ja Lähis-Ida uuringute magistriõppesse kandideerides osalevad Eesti kodanikest üliõpilased automaatselt ka stipendiumikonkursil. Kandideerida saab kuni 15. märtsini SAISis.

Samuti jätkab Välisministeerium toetuse maksmist kahele 2021. aasta sügisel sisseastunud õppijale.

Lisateave: Eva Liias, TÜ tänapäeva Aasia ja Lähis-Ida uuringute õppekava programmijuht, 501 6206, eva.liias@ut.ee

 

TÜ karjääripäev

Praktika

tudengid klassiruumis

JÄRELVAADATAV: Religioonipedagoogika eriala veebiinfotund

mees loeb dokumenti

Uuest õppeaastast muutuvad tasuta õppimise tingimused