Tartu Ülikooli usuteaduskonnast

Usuteaduskonda iseloomustab rahvusvaheliselt kõrgetasemeline õppe- ja teadustöö teoloogia ning religiooniuuringute vallas, mille tulemusena on kujunetud nende erialade juhtivaks keskuseks Baltimaades. Peahoones paiknevat teaduskonda iseloomustavad personaalne suhtumine ning kodune õhkkond, mis loovad parima keskkonna õppe- ja teadustööks ning isiklikuks arenguks.

Õpingud usuteaduskonnas annavad ruumi tegelemiseks tõe ja elu tähenduse küsimustega, toetavad iseenda tundmaõppimist ja kasvamist ning aitavad orienteeruda ja edukalt tegutseda tänapäeva kultuuriliselt mitmekesises maailmas.

vihikuleht

Usuteaduskonna põhikiri

inimesed sillal

Usuteaduskonna aastakava

aken

Teaduskond ühiskonnas

raamat

Usuteaduskonna kontakt

Humanitaarteaduste ja kunstide valdkond

Usuteaduskond kuulub humanitaarteaduste ja kunstide valdkonda koos ajaloo ja arheoloogia instituudi, eesti ja üldkeeleteaduse instituudi, filosoofia ja semiootika instituudi, kultuuriteaduste ja kunstide instituudi, maailma keelte ja kultuuride kolledži ning Viljandi kultuuriakadeemiaga. Klassikalise lähenemise jätkuva väärtustamise kõrval liigume üha enam innovaatiliste ja interdistsiplinaarsete suundade poole. Ajaloolised tähtsad uurimisvaldkonnad pole siiski unarusse jäänud ja nendega tegeletakse endiselt.

kirik

Eesti teoloogiateaduse ajaloost

kirjatükk

Religiooniuuringute ajaloost Eestis

toolid

Suurmehi ajaloost

kirjad

Audoktorid, auliikmed ja külalisõppejõud

Usuteaduskond 30

Usuteaduskonna taasavamisest möödus 2021. aasta sügisel 30 aastat. Juubeliaasta tähistamiseks korraldati mitmeid huvitavaid üritusi.

Vaata toimunud sündmusi siit!