Autor:
Daniele Levis Pelus/Unsplash

Kirjastuses Cambridge University Press ilmus Tarmo Toomi toimetatud kogumiku pehmekaaneline versioon

Aprillis ilmus kirjastuses Cambridge University Press kogumiku „Augustine in Context“ („Augustinus kontekstis“) pehmekaaneline versioon. Kogumiku on toimetanud patristika kaasprofessor Tarmo Toom.

Erinevate teadlaste poolt kirjutatud esseed käsitlevad ajaloolist, kirjanduslikku, kultuurilist ja vaimset konteksti, milles Augustinus elas ja töötas. Kogumikus käsitletud kontekstid loovad aluse Augustinuse traktaatide lugemisele ja tõlgendamisele ning aitavad seeläbi mõista Lääne ühe olulisema mõtleja kirjutisi.

Tarmo Toom avab kogumiku saamislugu: „Cambridge’i tunnustatud seeria „Kirjandus kontekstis” toimetajad tegid ettevaatliku katse trükkida ka mõned köited kristlikest autoritest ja lisada esseede kogumikud Jeesusest, Augustinusest, Lutherist ja Kalvinist. Kuna aga Jeesus ei kirjutanud otseselt midagi, siis jäid vaid Augustinus, Luther ja Kalvin. Minu toimetatud „Augustine in Context“ ilmus esimesena 2017. aastal.” Tarmo Toomi toimetatud kogumikule järgnesid 2018. aastal  „Martin Luther in Context“ („Martin Luther kontekstis“) ja 2020. aastal „John Calvin in Context“ („Johann Kalvin kontekstis“). Kõik kolm raamatud koosnevad ekspertide poolt kirjutatud esseedest, mis on mõeldud abivahendiks nii õpilastele kui õpetajatele.

Rohkem teavet kogumiku pehmekaanelise versiooni kohta leiab kirjastuse kodulehelt.

Sofi Oksaneni foto: Toni Härkonen, plakat: Triinu Rosenberg

Vestlusõhtu tunnustatud kirjaniku Sofi Oksaneniga

Naised

Tartus luuakse Läänemere maade naisajaloo võrgustik

Andreas Johandi

Andreas Johandi pälvis järeldoktorantuuriks Alexander von Humboldti Fondi stipendiumi