Autor:
Kristi Heil

Kohtumine moedisaineri ja vabade kunstide professor Reet Ausiga

12. aprillil kell 14.15-15.45 (Ülikooli 16-214) toimub kohtumine vabade kunstide professori, moekunstniku ja keskkonnaaktivisti Reet Ausiga. Üheskoos vaadatakse dokumentaalfilmi „Out of Fashion“ ja arutletakse jätkusuutlikuma tarbimise üle. Vabade kunstide professuuri ja vaimse kultuuripärandi rakendusuuringute UNESCO õppetooli koostöös aset leidva ürituse töökeel on inglise keel.

Ühisel kohtumisel püütakse arutleda aeglase, jätkusuutliku ja eetilise moe võimaluste üle, mis võiksid muuta või vaidlustada globaalseid tootmis- ja tarbimismustreid, et sillutada teed vastutustundliku ja vähenenud ebavõrdsusega tuleviku suunas. Eesmärk on, et tulevikus ei kaotaks riided nii kiiresti oma väärtust ning inimesed, kes neid toodavad, ei peaks kogema füüsilist väärkohtlemist ega 80-tunniseid tööpäevi. 

Tartu Ülikooli vabade kunstide külalisprofessor Reet Aus kutsub kõiki arutlema ja kahtluse alla seadma tarbimisele orienteeritud maailma, eesmärgiga tõsta keskkonnateadlikkust ja edendada säästvamaid tarbimisvalikuid.

Arutelule eelneb Jaak Kilmi ja Lennart Laberenzi dokumentaalfilmi „Out of Fashion“ (2015) linastus, mis kujutab Reet Ausi ambitsioonikaid plaane muuta moetööstust nii tarbimisrallide esirinnas kui ka mürgiste jäätmete tootjate seas. See dokumentaalfilm jälgib tema teekonda Tallinnast läbi Euroopa moelavade ja Lõuna-Ameerika puuvillaistanduste ning otse masstootmise epitsentrisse Bangladeshis aastatel 2009–2014.

tiksujooks-rekl-väisveeb

Kevadjooksule on oodatud kõik liikumis- ja spordisõbrad

Naised teaduses kleepsud laual

Tartu Ülikoolis peetakse teemanädalat „Naised teaduses“ ja arutletakse teadust kimbutavate sookollide üle

Rattasõidu pildid

Veel viimaseid päevi saab osaleda ülikooli liikuvusuuringus