Autor:
Jaanus Eensalu

Jaanus Eensalu näitus „Püha Klementiini pinnalaotus“ Philosophicumi trepigaleriis

Philosophicumi trepigaleriis avatakse 29. aprillil kell 17 kunstniku ja Kõrgema Kunstikooli Pallas õppejõu Jaanus Eensalu näitus „Püha Klementiini pinnalaotus“.

Image
JAANUS EENSALU
Jaanus Eensalu

Näituselt leiab nii sõna-, pildi- kui ka värvimänge. Maalides on huumorit, aga ka mõtlikumaid ja mõtlemapanevaid lugusid. Süvenedes võib teostel ära tunda nii mõnegi tuttava seiga või mõtte, mis seotud Tartu teadus-, vaimu- ja kultuurieluga. Samas ei jää tähelepanuta üldinimlikud hetked, mis inimesi ühendavad.

Jaanus Eensalu pühendab näituse Tartu Ülikooli usuteaduskonnale. „Maailma parim ja puhtaim suhtlusvorm on headus. Oma õppe- ning teadustöös hindab usuteaduskond jätkuvalt klassikalist lähenemist, kuid pöörab üha rohkem tähelepanu ka innovaatilistele ja interdistsiplinaarsetele suundadele. Kõige taustal iseloomustab teaduskonda isiklik suhtumine ning kodune õhkkond,“ ütles kunstnik.

Jaanus Eensalu on maalikunstnik, graafiline disainer ja õppejõud. Oma loomingulise haridusteekonna on ta läbinud Tartu Ülikoolis ja Kõrgemas Kunstikoolis Pallas, kus toimetab nii osakonnajuhatajana kui kaasprofessorina.  Eensalu on Eesti Kujundusgraafikute Liidu ja Tartu Kunstnike Liidu liige. Näitustel on ta esinenud juba alates 1971. aastast, lisaks on ta loonud mitmeid näitusekujundusi.

„Püha Klementiini pinnalaotus“ jääb Philosophicumi trepigaleriisse kuni 20. juunini ning näitus on hoone lahtiolekuaegadel avatud kõigile huvilistele.

Elo Süld

Elo Süld räägib rahvusvahelise ajaloo seminaril islamismist - poliitilisest jõust Lähis-Idas

Rooma tänavad

Rooma reisipäevik I: saabumine Rooma

Rooma

Rooma reisipäevik: talviseid märkmeid suvistest muljetest